Na višegradskoj ćupriji održan Sajam meda

26.09.2018.

Ovogodišnji, sedmi po redu, Međunarodni sajam meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme održan je danas na višegradskoj ćupriji, a okupio je 20 izlagača.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovo jedna lijepa i bitna manifestacija za Višegrad i da opština kroz razne programe pomaže rad Udruženja pčelara i same pčelare.

„Nastojaćemo da iz godine u godine to budu veći iznosi, jer pčelari zaslužuju bolji status kao poljoprivredni proizvođači i kao naši sugrađani“, rekao je Đurević.

Đurević je rekao da će u Višegradu biti otvorena „Višegradska kuća“, gdje će svi poljoprivredni proizvođači imati mogućnost da plasiraju svoje domaće proizvode i da višegradsku opštinu predstave u najboljem svjetlu.

Predsjednik višegradskog Udruženja pčelara Radoje Tasić smatra da je ponuda na ovogodišnjem sajmu veoma raznovrsna i ističe da je višegradski med jedan od najboljih u regiji.

„Paleta proizvoda koji se mogu vidjeti na Sajmu je veoma raznovrsna, a to su sve proizvodi na bazi meda, mješavine propolisa, polena i meda, rakija medovača i razni prirodni energetski napici, a ne ono što kupujemo u prodavnicama. Za višegradski med se može reći da je iz autentičnih prostora, iz zdrave prirode, a naši pčelari ne koriste hemijske preparate i lijekove koji su zabranjeni da bi proizveli med“, rekao je Tasić.

SRNA