Na programu kinoteke Srpske retrospektiva filmova Pavla Vuisića

27.02.2024.

„Kinoteka Republike Srpske“ u petak, 1. marta, počinje retrospektivu filmova Pavla Vuisića u multipleksu „Doli Bel“ u Andrićgradu.

Tokom prve večeri programa Kinoteke, od 19.00 časova, posjetioci će imati priliku da pogledaju kultni film „Sjećaš li se Doli Bel“ u režiji Emira Kusturice, najavljeno je na sajtu bioskopa.

Od 2. do 5. marta, u terminu od 19.00 časova, na programu će biti i ostala filmska ostvarenja – „Maratonci trče počasni krug“, „Petrijin venac“, „Otac na službenom putu“ i „Ko to tamo peva“.

U okviru programa Kinoteke biće prikazana retrospektiva filmova jednog od najvećih srpskih glumaca Pavla Vuisića koji je igrao u stotinjak filmova i serija.

Pamte se njegove kultne uloge u seriji „Šešir gospodina Vujića“ i filmovima „Ko to tamo peva“, „Sjećaš li se Doli Bel?“, „Otac na službenom putu“, „Maratonci trče počasni krug“, „Hajka“, „Kampo Mamula“, „Dim“, „Mačak pod šljemom“, „Parče plavog neba“, „Žeđ“, „Horoskop“, „Inspektor“, „Sam“, „Pogon B“, „Kad čuješ zvona“, „Događaj“ i „Konjuh planinom“.

Pokrovitelji događaja su Kinoteka Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i bioskop „Doli Bel“.

Ulaz na sve projekcije je besplatan, a projekcije su najavljene od 19.00 časova.

SRNA