Na MOSI otputovalo 35 sportista

04.07.2018.

Višegradski sportisti otputovali su danas na 55. Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/, koje će trajati do nedjelje, 8. jula u Priboju.

Na MOSI je danas otputovalo 35 od ukupno 70 sportista, dok će ostali putovati tokom sedmice, zavisno od rasporeda takmičenja.

Višegrađani će se takmičiti u sedam disciplina-fudbalu, košarci, odbojci, planinarstvu, streljaštvu, karateu i biciklizmu.

Trener Odbojkaškog kluba „HE na Drini“ Jovo Sarić izrazio je zadovoljstvo učešćem na ovim igrama.

„Ekipa je u punom sastavu, a za ove igre naši sportisti imaju posebnu motivaciju. Nadamo se dobrom rezultatu“, istakao je Sarić.

Višegrađane je na MOSI ispratio načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji im je poželio puno uspjeha u predstojećim takmičenjima sa željom da se vrate sa što više medalja.„Višegrad kao i svake godine, spremno dočekuje MOSI. Veliki broj učesnika zastupljen je u sportskim disciplinama“, istakao je Đurević.

On je dodao da opština Višegrad pomaže odlazak, smještaj i sve što je potrebno za učestvovanje na igrama.

Na 55. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama očekuje se učešće 3.000 sportista iz tridesetak opština sa područja jugozapadne Srbije, sjevera Crne Gore i istočnog dijela Republike Srpske i Federacije BiH.

Takmičari će se nadmetati u 15 sportskih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

SRNA