Na ljetovanje u Bečiće otputovalo 30 djece

29.07.2019.

Na ljetovanje u Bečiće otputovalo je 30 djece iz Višegrada koja će na moru boraviti 10 dana u okviru programa „Socijalizacija djece Republike Srpske“.
Vođa puta Vidoje Milošević rekao je da djeca na ljetovanju nauče da plivaju, sklope nova prijateljstva, druže se, a imaju svakodnevni program, gimnastiku, školu plivanja, takmičenja i večernje aktivnosti u kampu.

Referent dječije zaštite u Centru za socijalni rad Ilinka Baranac rekla je da sa djecom putuju dva vaspitača i jedan roditelj.

Ona je istakla da iz evidencije Centra za socijalni rad ide 20 djece, iz Udruženja „Četiri i više“ četvoro, iz Udruženja sa posebnim potrebama četvoro i dvoje djece iz porodica članova Boračke organizacije Višegrad.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je obezbijeđen skroman džeparac za djecu koja putuju na more.

„Želim im ugodan boravak na moru, da steknu nove vještine i da svoj grad predstave na najljepši način“, naveo je Đurević.

Cilj projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“, koji realizuje Javni fond za dječiju zaštitu uz podršku Vlade i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske, jeste pozitivan uticaj na razvoj djece, zadovoljavanje razvojnih potreba, razvijanje empatije, vršnjačko druženje i afirmisanje potencijala.

Vlada Republike Srpske u okviru ovog projekta tokom proteklih 17 godina omogućila je ljetovanje za 25.000 mališana iz osjetljivih kategorija sa područja svih opština Srpske.

SRNA