Na „Bambi kupu“ boravilo više od 950 djece

28.08.2023.

U Višegradu je održan turnir u malom fudbalu „Bambi kup 2023“ u kojem je učestvovalo više od 950 mladih fudbalera iz 30 klubova iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BiH.

Predsjednik Omladinski fudbalski klub /OFK/ „Bambi Soko“ Aleksandar Govedarica rekao je da je ocjena ovog turnira viša od deset.

„Uprava našeg kluba je zadovoljna kako je turnir protekao. Drago nam je i da smo od gostiju dobili pohvale, što je znak da treba da nastavimo ovim putem“, rekao je Govedarica.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je poručio tokom otvaranja manifestacije, koja je održana tokom vikenda, da Višegrad ovim turnirom šalje lijepu sliku mladosti i ljepote.

„Opština Višegrad će nastaviti da pruža podršku ovoj, ali i drugim, sličnim manifestacijama jer djeca su uvijek na prvom mjestu“, naglasio je Đurević, te dodao da je zahvaljujući organizatorima ovaj turnir iz godine u godinu masovniji.

Turnir u malom fudbalu „Bambi kup“ podržalo je preduzeće „HE na Drini“ Višegrad čiji je direktor Nedeljko Perišić rekao da će ovo preduzeće, u skladu sa mogućnostima, nastaviti da podržava organizaciju ovakvih i sličnih događaja.

U generaciji 2012. godište prvo mjesto na turniru „Bambi KUP“, koji je sinoć završen, osvojila je ekipa „Sloga“ iz Bajine Bašte. Drugo mjesto pripalo je ekipi „Libero“ iz Goražda, dok je treća bila ekipa „Mladost“ iz Rogatice.

Među mladim fudbalerima 2013. godište prvo mjesto osvojila je ekipa „Dif“ iz Kosovske Mitrovice, drugo „Sloga“ iz Bajine Bašte, a treće ekipa „Leotar“ Trebinje.

U generaciji 2014. godište prvo mjesto osvojila je ekipa domaćina „Bambi Soko“ iz Višegrada, iza njih su ostali „Borac“ iz Čačka i „Libero“ iz Goražda.

Među 2015. godištem prva tri mjesta zauzeli su „Libero“ iz Goražda, „Crvena zvezda“ iz Užica i „Mladost“ iz Rogatice.

U najmlađoj generaciji 2016. godište prvo mjesto zauzela je ekipa „Tešnjar“ iz Valjeva, drugo „Sloga“ iz Bajine Bašte i treće „Bambi Soko“ iz Višegrada.

Organizator turnira je OFK „Bambi Soko“ Višegrad pod pokroviteljstvom opštine Višegrad, preduzeća „HE na Drini“ i drugih sponzora.

SRNA