Mjesna zajednica Višegrad 2 dobija dječije igralište

26.03.2024.

U naselju Glavica u Višegradu počela je izgradnja dječijeg igrališta u okviru projekta „Jačanje i uloge mjesnih zajednica u BiH“, kojeg zajedno finansiraju Vlada Švajcarske i Švedska i sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija UNDP u saradnji sa opštinom Višegrad.

Iz opštinske uprave Višegrad naveli su da je za ovaj projekat izdvojeno oko 36.000 KM, te da će dječije igralište da sadrži gumenu podlogu, a od urbanog mobilijara planirano je da se postave klupe za sjedenje i potrebne sprave za igru, tobogan sa drvenom kućicom, ljuljaške kombinovano sa penjalicom sa ljestvama i mrežom za penjanje, vrtuljak i klackalica.

Predsjednik Mjesne zajednice Višegrad 2 Željko Milisavljević rekao je da ga raduje projekat koji se realizuje i da broj mališana koji živi u ovom naselju potvrđuje da treba uložiti napore da se mladi zadrže na ovim prostorima.

„Dječije igralište će tokom cijele godine biti na raspolaganju djeci, pružajući kvalitetan ambijent za rekreaciju, te druženje i okupljanje djece, mladih i njihovih roditelja“, istakao je Milisavljević.

On je naglasio da je dječije igralište od izuzetnog značaja za ovu veliku mjesnu zajednicu, prema kojoj gravitira veliki broj mladih.

Izvođač radova je preduzeće „Komunalac“ iz Višegrada, a rok za završetak radova je 30 dana.

SRNA