Milijani Ćećez uspješno obavljena transplatacija bubrega

16.02.2018.

Milijani Ćećez /49/ iz Višegrada uspješno je obavljena transplantacija bubrega u francuskom Univerzitetsko–kliničkom centru u Grenoblu, potvrdio je Srni direktor nevladine organizacije „Otvorena mreža“ Almir Čehajić.

On je rekao da je jučerašnju transplantaciju obavio najbolji francuski tim ljekara, a bubreg je donirao Milijanin rođak Miodrag Todorović.

Prema Čehajićevim riječima, vađenje bubrega donora Miodraga Todorovića urađeno je prema najnovijem medicinskom tretmanu, nije bilo nikakvih problema i on se osjeća odlično.

On je dodao da je Milijana Ćećez imala određenih loših medicinskih parametara, ali da sada pokazuju da je ona dobro i nalazi se na intenzivnom odjeljenju bolnice u Grenoblu.

„Njen donor Todorović bi trebalo već za dva dana da izađe iz bolnice. Najkritičnije je sedam dana za jedno i za drugo, ali su pod nadzorom“, dodao je Čehajić.

Operativni zahvat koštao je 110.000 KM, a sredstva su prikupljena putem humanitarnog broja koji je pokrenut iz Višegrada, dobrovoljnim prilozima i akcijom koja je sprovedena u Australiji.

SRNA