Mažoretkinje na Drinu donijele duh Mediterana

17.01.2019.

 

Karavan mimoze je danas uz mažoretkinje, muziku i klovnove prvi put prošao ulicama Višegrada do Andrićgrada, a defileu su se pridružili i Višegrađani i turisti.

U opštini Višegrad je tim povodom održan sastanak predstavnika opština Herceg Novi i Višegrad, te predstavnika Turističke organizacije ove dvije lokalne zajednice.

Načelnik višegradske opštine Mladen Đurević istakao je da je ovo veliki dan za Višegrad, čijim je ulicama karavan mimoze prodefilovao u okviru jubilarnog 50. Praznika mimoze.

„Velika je čast da je poslije Beča, karavan mimoze i u Višegradu. Danas smo dogovorili niz aktivnosti za naredni period u okviru sportskih dešavanja, kulturnih, privrednih i turističkih dešavanja“, rekao je Đurević i zahvalio predsjedniku opštine Herceg Novi Stevanu Katiću na posjeti.

Katić je izrazio zadovoljstvo što je danas sa karavanom mimoze u bratskom Višegradu na čelu delegacije hercegnovske opštine.

„Podsjećam vas da smo mi u julu prošle godine u Herceg Novom u kući našeg nobelovca Ive Andrića, koji povezuje i Višegrad i Herceg Novi, potpisali sporazum o saradnji. Danas smo nastavili razgovore i dobru saradnju koju smo započeli, a nastavićemo i dalje da sarađujemo na zadovoljstvo obje opštine“, istakao je Katić.

On je zahvalio Đureviću na organizaciji cjelokupnog današnjeg događaja.

„Pozvao bih sve građane Višegrada i Republike Srpske da posjete Herceg Novi i Praznik mimoze, da vide kako ovaj grad živi i kako može da stvara turistički brend i u toku zime, a ne samo ljeti“, naveo je Katić.

Đureviću je na prijemu u opštini uručena plaketa 50. Praznika mimoze, u znak zahvalnosti za podršku organizaciji karavana.

Praznik mimoze prvi put održan 1969, a ove godine će trajati simboličnih 50 dana.

SRNA