„Matematički kamp“ okupio 80 mladih iz Srpske

28.05.2023.

„Matematički kamp“ na kojem učestvuje više od 80 mladih iz cijele Republike Srpske počeo je u Višegradu, a organizatori su Omladinski savjet Republike Srpske i Savjet mladih opštine Višegrad.

Predsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske Mladen Pjevčević zahvalio je opštini Višegrad i preduzeću „Hidroelektrane na Drini“ bez kojih ovaj projekat ne bi mogao biti realizovan.

„Spoj mladosti i nauke nešto je najljepše, nadam se da će učesnici uživati i nadograđivati svoja znanja iz matematike“, rekao je Pjevčević i dodao da su ogroman doprinos dali Ministarstvo omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Tehnička škola iz Banjaluke.

Pjevčević je istakao da će u narednom periodu biti organizovana četiri kampa na kojima će predavanja držati profesori sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Univeriteta u Banjaluci, te napomenuo da će se potruditi da mladima približe ovo deficitarna zanimanja.

Trodnevni „Matematički kamp“ otvorio je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je svim učesnicima poželio lijep boravak u Višegradu, te naveo da ovdje uvijek imaju prijatelje.

„Iz opravdanih razloga smo napravili pauzu, ali ova manifestacija već poprima tradicionalni karakter i vjerujem da će iz godine u godinu kamp biti sve bolji i da će okupljati veliki broj učesnika“, istakao je Đurević.

Predsjednik Savjeta mladih višegrdske opštine Slavica Simić rekla je da su pripremljene mnogobrojne radionice, vožnja brodom rijekom Drinom, kao i žurka za sve učesnike.

Članovi banjalučkog hora „Beli anđeo“ za ovu priliku pripremili su prigodan repertoar.

Na ovogodišnjem „Matematičkom kampu“ najveći broj srednjoškolaca dolazi iz Banjaluke, Prijedora, Doboja, Istočnog Sarajeva, Foče, Rogatice i Višegrada.

Manifestacija je otvorena sinoć, a biće završena u ponedjeljak, 29. maja.

SRNA