Marko Milanović pobjednik u plivanju za Časni krst

19.01.2018.

Marko Milanović iz Foče pobjednik je bogojavljenskog plivanja za Časni krst, koje je danas održano na rijeci Drini u Višegradu, na stazi dugoj 33 metra.
„Ovo je moje prvo učestvovanje na ovoj manifestaciji. Drina je bila hladna, ali smo, ipak, uspjeli“, rekao je Milanović, istakavši da je srećan zbog nagrade koju je osvojio, jer je danas veliki praznik Bogojavljenje.

Četrnaestogodišnji Nemanja Puhalo iz Foče je najmlađi učesnik na takmičenju. „Bilo mi je drago da učestvujem u ovoj manifestaciji. Osjećaj je nevjerovatan“, rekao je Puhalo.

Olivera Dobrinković rekla je da peti put učestvuje na Bogojavljenskom plivanju u Višegradu. „Ovo mi znači mnogo. Hvala svim prijateljima koji me podržavaju, osjećaj se ne može opisati, ovo svako mora da doživi“, dodala je Dobrinkovićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević čestitao je svim učesnicima koji su plivali na ovaj veliki hrišćanski praznik.

Jerej Dragan Vukotić rekao je da osmi put zaredom Crkvena opština Višegrad i opština Višegrad organizuju plivanje za Časni krst.

„Ove godine je bilo oko 30 plivača. Lijepo je bilo na Drini gledati i uživati kako se nadmeću za Časni krst“, istakao je Vukotić.

Ovoj manifestaciji prethodilo je osveštanje vode iz rijeke Drine.

Nagrađenom Marku Milanoviću, osim glavne nagrade, a to je krst Gospodnji, dodijeljen je i zlatnik, koji je poklon Nedeljka Perišića, pobjednika plivanja za Časni krst 2015. godine.

Organizatori obilježavanja Bogojavljenja su Srpska pravoslavna crkvena opština Višegrad, uz podršku opštine i preduzeća „Hidroelektrane na Drini“.

U organizaciji su pomogli članovi Dom Zdravlja Višegrad, Policijska stanica Višegrad, Civilna zaštita Višegrad, Spasilački klub „Volf“ iz Foče, Brod „Sonja“ i hotel „Andrićev konak“.

SRNA