Mališani zasadili stabla povodom Dana šuma

22.03.2024.

Mališani u obdaništu „Neven“ zasadili su danas nekoliko stabla u dvorištu ove ustanove, u saradnji sa Šumskim gazdinstvom „Panos“, povodom Svjetskog dana šuma.

Direktor obdaništa Danka Mitrović rekla je da su dvorište vrtića obogatili sa nekoliko novih sadnica, nakon čega su djeca prisustvovala prezentaciji prilagođenoj njihovom uzrastu.

„Ovo je veoma značajan datum, jer su naši mališani svojim domovim otišli sa još utemeljenijom spoznajom o značaju zdrave šume, koja je direktno proporcionalna zdravlju svih nas“, istakla je Mitrovićeva.

Ona je napomenula da su kroz kreativan rad i igru savladali još jednu važnu lekciju u zdravom i civilizovanom odrastanju djece.

Mater šumarstva Soka Cvijetić rekla je da su zasadili tri stabla, od čega je jedno dekorativno i dva zimzelena.

„Razgovarali smo sa djecom o tome šta je šuma, koje životinje žive u šumi, kakve koristi imamo od šume. Djeci je važno od najranijeg uzrasta ukazati na značaj očuvanja šuma“, istakla je Cvijetićeva.

Svjetski dan šuma, utemeljen je sa namjerom da se šira populacija podsjeti na značaj svih vrsta šuma za cjelokupan život na planeti, te podigne svijest o njenom značaju.