Mališani upoznati o posljedicama prekomjernog korištenja telefona

06.02.2023.

Za mališane iz obdaništa „Neven“ i Škole sporta „Bubamara“ u Višegradu danas je održano predavanje o posljedicama prekomjerne upotrebe telefona i računara, kao i nepravilnog sjedenja i držanja tijela.

Predavanje je održala specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije iz višegradskog Doma zdravlja Branka Mirković koja je istakla da su ove aktivnosti poželjne zbog prevencije deformiteta kod djece predškolskog i školskog uzrasta.

„Radionica je zamišljena kao svojevrsni dio priprema za početak školovanja naših mališana“, rekla je Mirkovićeva novinarima.

Direktor vrtića Danka Mitrović rekla je da je ovo početak aktivnosti koje će sprovoditi u vrtiću, a da će u neke od narednih biti uključeni i roditelji.

Predsjednik škole sporta „Bubamara“ Jadranko Janjić ukazao je da su na treninzima primijetili da mnogo mališana imaju probleme sa ravnim tabanima i kičmom.

„Tokom treninga se trudimo da pomognemo djeci sa ovom problematikom i smatram da smo na dobrom putu jer primjećujemo značajne pomake“, dodao je Janjić.

Pored predavanja održana je i kreativna radionica, koja je okupila oko 60 djece, u organizaciji obdaništa „Neven“, a u saradnji sa Školom sporta „Bubamara“ i Domom zdravlja Višegrad.

SRNA