Mališani pravili čestitke povodom 8. marta

08.03.2024.

Povodom 8. Marta- Dana žena u višegradskom vrtiću „Neven“ održana je kreativna radionica na kojoj su mališani sa muškim članovima porodice izrađivali simbolične poklone i čestitke kojima će obradovati mame, bake i starije sestre.

Saradnik za vaspitno-obrazovni rad Sanja Kujundžić-Tasić kaže da je ovo prilika da se mališani uz igru zabave sa svojim očevima, a u isto vrijeme razviju maštovitost, kreativnost i motoričke sposobnosti.
„Radionica ima višestruki cilj, prije svega jačanje veze između očeva i njihove djece kroz zajedničke aktivnosti, kao i podrška majkama i ženama pružajući pažnju“, dodala je Kujundžić-Tasić.

Otac dječaka Koste, Vladimir Gladanac rekao je da je ovo samo jedan od načina da mamama i ostalim pripadnicama ljepšeg pola pokažu svoju ljubav.
„Porodica kao osnovna ćelija našeg društva je najbitnija, a ovo je lijep povod da se još više povežemo sa našom djecom“, istakao je Gladanac.

Otac djevojčice Sare, Bojan Marković rekao je da su čestitke plod njihove mašte i njihovih ruku i da će to za sve mame biti najljepši pokloni.

U osmomartovskoj radionici su učestvovali mališani pet vrtićkih grupa koji pohađaju cjelodnevni program i dvije grupe predškolskog programa.