Mališani posjetili opštinu

07.10.2019.

Djeca iz obdaništa „Neven“ sa vaspitačima posjetila su danas opštinu Višegrad u okviru obilježavanja Nedjelje djeteta.
Mališane je primio načelnik opštine Mladen Đurević koji je rekao da su djeca pokretači svega i da zaslužuju veliku pažnju.

„Opština Višegrad pomaže naše obdanište. Mnogo toga je urađeno i nastavićemo i dalje jer svu pažnju treba da usmjerimo prema djeci“, rekao je Đurević i zahvalio direktoru obdaništa Danki Mitrović i vaspitačima što kvalitetno brinu o najmlađim Višegrađanima.

Mitrovićeva je rekla da se dječije obdanište „Neven“ trudi da na odgovoran način obilježi Nedjelju djeteta, te da su ove godine odlučili da obilježavanje počnu posjetom opštini Višegrad.

„Načelnik opštine na svesrdan način brine o našoj ustanovi i djeci. Mi smo simboličnim poklonom rekli hvala za sve što je učinjeno i što će tek biti urađeno za nas“, istakla je Mitrovićeva.

U okviru obilježavanja Nedjelje djeteta u obdaništu „Neven“ danas će biti održano druženje sa roditeljima o temi „Razvoj govora kao pokazatelj napretka u psiho-fizičkom razoju djece“.

U utorak, 8. oktobra, u dvorištu obdaništa biće promovisan sport, a biće organizovana i posjeta učenika Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i članova Udruženja „Moj prijatelj“.

Jedna od planiranih aktivnosti je i posjeta Manastiru Vaznesenja Gospodnjeg u Vardištu.

Obilježavanje Nedjelje djeteta predstavlja način da se javnosti ukaže na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i zaštitu dječijih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta, koju je 1989. godine usvojila Skupština UN.

Nedjelja djeteta obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra, a cilj manifestacije je promocija prava djeteta, poboljšanje društvene brige za djecu i jačanje odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanje šire javnosti o potrebama djece, te njihovim psiho-socijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima.

SRNA