Mališani obilježili Dan planete zemlje

21.04.2023.

Mališani obdaništa „Neven“ u Višegradu obilježili su Dan planete Zemlje, crtajući i postavljajući transparente u dvorištu ove ustanove kako bi ukazali na značaj očuvanja planete Zemlje.

Direktor obdaništa „Neven“ Danka Mitrović rekla je novinarima da je ovo sjajan povod da djeci od najranijeg uzrasta probudimo svijest o značaju ekološki čiste i zdrave životne sredine, te dodala da su mališani sa oduševljenjem prihvatili aktivnosti koje su se odvijale u dvorištu ove ustanove.

Vaspitač Nevena Marjanović je rekla da se kroz razgovor i druge primjerene aktivnosti trude da kod djece probude ljubav, zainteresovanost i kvalitetne navike o očuvanju životnog prostora.

Djeca iz ove ustanove su pripremili prigodne recitacije i poručili da se smeće mora odlagati u kante i kontejnere, a nikako na ulici i u rijekama.

Dan planete Zemlje obilježava se 22. aprila u više od 150 zemalja, sa ciljem da se ljudi širom svijeta podsjete u kakvom je stanju priroda kao i da se stanovništvu ukaže na probleme ekosistema, zagađenje naseljenih mjesta i kako poboljšati očuvanje životnu sredinu.