Malagurski posjetio opštinu Višegrad

24.01.2023.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurvić upriličio je prijem za režisera Borisa Malagurskog, čiji je film sinoć premijerno prikazan u bioskopu „Doli bel“ u Andrićgradu.

Đurević je rekao novinarima da je zadovoljstvo bilo ugostiti Malagurskog, te istakao da je film „Republika Srpska: Borba za slobodu“ odličan.

„Proporučio bih svima da pogledaju film, jer ima mnogo toga se vidi i čuje. Neke stvari nisam znao, a film me podsjetio na neke stvari koje sam ranije učio ili sam saznao na filmu“, napomenuo je Đurević.

On je naglasio da Malagurski ima podršku u daljem radu.

Malagurski je rekao da mu je drago što je bio na prijemu i što su razgovarali o filmu.

„Drago mi je što imamo podršku Višegrada za naše napore da ovaj film prikažemo u što više gradova širom sveta. Važno je da svi vide ovaj film kako bi sačuvali našu tradiciju i bili ponosni na sve ono lepo iz naše istorije i prošlosti. Važno je da predstavimo svetu na najbolji način kako bi smo pokušali da promenimo tu sliku koja je stvarana decenijama unazad gde su se Srbi uglavnom predstavljali u najgorem mogućem svetlu“, istakao je Malagurski.

On je napomenuo da je neke od najljepših kadrova snimio u Višegradu.

„Uvek mi je drago da se vratim u Višegrad gde obožavam da provodim vreme i zahvalan sam načelniku što je učinio da se osećam lepo u ovom gradu. Zahvalan sam za gostoprimstvo, domaćinski odnos prema gostima, tako da me raduje da se ponovo ovde vratim“, zaključio je Malagurski.

Dokumentarnim filmom „Republika Srpska; borba za slobodu“ reditelj je sačinio priču o viševjekovnoj borbi srpskog naroda da bude slobodan.