Lani oko 400.000 turista, spremni za dolazak novih

06.06.2023.

Preko graničnog prelaza Vardište prošle godine zabilježeno je oko milion ulazaka i izlazaka, a procjenjuju se da se oko 400.000 ljudi zadržalo u Višegradu, koji je spreman za dolazak turista, istaknuto je na sastanku Savjeta za bezbjednost ove lokalne zajednice.

Član Savjeta za bezbjednost saobraćaja Aleksandar Kojić istakao je da su to podaci Granične policije BiH, te naglasio da je Višegrad spreman da odgovori na veliki broj turista i ove sezone jer očekuje da ih bude i više nego prošle godine.

Na sastanku je istaknuto i da je bezbjednosna situacija na zadovoljavajućem nivou, kao i da je ova lokalna zajednica dobro pokrivena saobraćajnom signalizacijom, osim dijelova magistralnih puteva koji nisu u njenoj nadležnosti.

Potpredsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja Vladimir Gladanac rekao je da Višegrad u predstojećoj sezoni očekuje povećan broj posjeta i intenzivniji saobraćaj, te je donesen niz mjera koje se odnose na bezbjednost saobraćaja, a jedna od njih je izgradnja dva kružna toka.

On je rekao da sadašnji kapaciteti parkinga nisu dovoljni da zadovolje sve potrebe vozača, posebno tokom ljeta, te su u fazi prijedloga novih rješenja da bi ovaj problem bio riješen.

Gladanac je dodao da je na današnjem sastanku bilo riječi i o ležećim policajcima koji su oštećeni usljed nedavnih padavina, a uskoro će biti sanirani.

SRNA