Kroz Višegrad prošli učesnici Međunarodne biciklističke trke

01.09.2020.

Višegrad je danas bio domaćin prolaznog cilja prve etape 60. Međunarodne biciklističke „Trke kroz Srbiju“, a biciklisti su prešli preko Mosta Mehmed-paše Sokolovića.

Oko 150 biciklista iz 30 zemalja startovalo je danas sa Jahorine, a krajnji cilj prve etape je Zlatibor.

Direktor „Trke kroz Srbiju“ Vladimir Kuvalja rekao je da je prvi put u istoriji biciklistički karavan prošao preko starog mosta u Višegradu, što predstavlja dobar vid promocije ove opštine i biciklizma.

„Nadam se da će Višegrad ostati na mapi ove biciklističke trke i narednih godina“, naveo je Kuvalja, dodajući da je ova etapa trke bila najinteresantnija.

Zamjenik načelnika opštine Višegrad Mladenko Tasić rekao je novinarima da je veliko zadovoljstvo, kako građana, tako i ove opštine, da budu dio jedne od najstarijih biciklističkih trka Srbije.

„Ovo je jedan vid promocije turizma kroz sport i jednu veoma poznatu biciklističku trku, gdje se preko Višegrada spajaju dvije planine – Zlatibor i Jahorina. Ova trka će proći kroz granične prelaze bez zaustavljanja, što će na poseban način još više ojačati veze Republike Srpske i Srbije“, istakao je Tasić.

Međunarodna biciklistička „Trka kroz Srbiju“, koja je okupila dvadesetak ekipa iz cijelog svijeta, startovala je danas sa Jahorine.

Između ostalih, učestvuju ekipe iz Australije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Italije, Belgije, Španije, Bugarske, Rumunije, Njemačke, Austrije i Mađarske.

Ovogodišnja „Trka kroz Srbiju“ duga je 450 kilometara, a sastoji se od tri etape – prva je duga 160 kilometara i vozi se od Jahorine do Zlatibora, druga, dužine 160 kilometara vozi se od Mionice, preko Beograda do Požarevca i treća, sprinterska, na potezu Zrenjanin – Novi Sad.

Međunarodna biciklistička trka, koja se organizuje u saradnji sa biciklističkim savezima Srbije i Republike Srpske, biće završena u četvrtak, 3. septembra, u Novom Sadu.

SRNA