Konkurs za studentske stipendije

28.12.2017.

 

Opština Višegrad objavila je konkurs za dodjelu studenstkih stipendija za studente prvog ciklusa studija za 2017/18 godinu.

U konkursu je navedeno da će biti dodijeljeno 67 stipendija redovnim studentima koji su upisali osnovne studije u visokoškolskim ustanovama u skladu sa odredbama Zakona o visokom obrazovanju.

„Po osnovu uspjeha tokom studiranja, čija je prosječna ocjena osam i više opština će dodijeliti 15 stipendija. Na osnovu uspjeha iz srednje škole, čiji je prosjek ocjena iznosio 5.00 biće dodijeljeno pet stipendija, a studentima iz kategorije djece poginulih boraca dodijelićemo pet stipendija i 42 stipendije po osnovu posebnog i socijalnog statusa“, navodi se u konkursu.

Prema konkursu, uslovi za dobijanje stipendije su da student ima prebivalište na teritorije opštine Višegrad neprekidno u trajanju od jednu godinu dana, da student ne prima stipendiju iz drugih javnih izvora finansiranja, da je upisao završnu godinu studija do 26 godine života, za studente koji su upisali prvu godinu studija, da im je prosječna ocjena tokom sredonjoškolskog obrazovanja bila 3.8 i više.

U konkursu se ističe, da je jedan od uslova da student nije obnovio nijednu godinu studija na upisanoj školskoj ustanovi, iz čega su izuzeti studenti koji su djeca poginulih boraca i studenti koji su zbog opravdanih okolnosti bolesti i slično obnovili jednu godinu studija.

Studenti koji ispune propisane kriterijume i potpišu ugovore o stipendiranju sa opštinom, dobijaće 10 mjesečnih stipendija u iznosu od 120 KM.

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 17. januar.

Opština Višegrad izdvaja znatna sredstva za stipendiranje studenata, te za stimulisanje najboljih učenika i đaka koji osvajaju nagrade na nekim takmičenjima u Srpskoj i regiji.

Konkurs možete pogledati u pdf formatu konkurs-stipendije-2017-2018

SRNA