Koncert posvećen tragično nastradalom Draganu Đokiću

25.12.2022.

Srpsko sokolsko društvo „Kralj Petar Ujedinitelj“ iz Višegrada organizovalo je memorijalni koncert „Srce nam je tamo gdje si ti“, posvećen tragično nastradalom koreografu ovog društva Draganu Đokiću.

Kao gosti višegradskih folkloraša nastupili su Kulturno-umjetničko društo /KUD/ „Vuk i Naum“ iz Toponice, KUD „Kozara“ iz Gornjih Podgradaca kod Gradiške i guslar Darko Lečić.

Umjetnički rukovodilac Srpskog sokolskog društva „Kralj Petar Ujedinitelj“ Danijele Šućur rekla je da se drže onoga čemu ih je učio Đokić koji je tragično nastradao prije 12 godina.

„Predstavili smo se igrama iz Šumadije, Glamočkim nijemim kolom, igrama iz okoline Zlatibora i Leskovca, a najmlađa grupa predstavila se dječijim spletom igara“, kaže Šućur.

Koreograf Vladimir Andonović rekao je da su članovi KUD-a „Vuk i Naum“ iz Toponice prvi put u Višegradu kako bi odali počast rano preminulom Đokiću.

„Tu smo među prijateljima, i nadamo se da ćemo unaprijediti saradnju, ne samo naših društava, već i opština, te da će prijateljske veze postati bratske“, istakao je Antonović.

Predsjednik KUD-a „Kozara“ iz Gornjih Podgradaca kod Gradiške Nebojša Šinik rekao je da je ovo društvo jedno od najstarijih u regionu i da se na koncertu u Višegradu predstavilo igrama iz Gruže i Šumadije.

Koncert je održan sinoć u prepunoj sali višegradskog Kulturnog centra.

SRNA