Kapaciteti popunjeni, očekuje se dolazak velikog broja turista

02.12.2022.

Većinom su popunjeni smještajni kapaciteti za doček Nove godine u Višegradu, gdje se očekuje oko 1.000 gostiju na noćenju za predstojeće praznike, podaci su iz opštinske Turističke organizacije.

„Turisti iz zemalja regiona zainteresovani su da Novu godinu dočekaju u Višegradu u ugostiteljskim objektima i privatnim žurkama. Prema evidenciji kojom raspolažemo, većina privatnih smještajnih objekata je popunjena, kao i smještajni kapaciteti u hotelima“, istakli su u Turističkoj organizaciji.

U ovoj ustanovi ističu da su zbog svog izuzetnog položaja, na sredini puta između dva zimska centra – Jahorine i Zlatibora – brojni turisti, a naročito oni iz zemalja iz okruženja, izabrali Višegrad za mjesto odmora tokom novogodišnjih praznika.

Iz Turističke organizacije poručili su da se već tradicionalno doček Nove godine organizuje u hotelima „Višegrad“ i „Vilina vlas“, kao i u brojnim kafićima i restoranima, a Višegrad svojom raznolikom ponudom zdravstvenog i kulturnog turizma pruža mogućnosti sadržajnog boravka.

U hotelu „Vilina vlas“ smještajni kapaciteti su većinom popunjeni, dok u hotelu „Višegrad“ nema slobodnih smještajnih kapaciteta za novogodišnju noć. U oba hotela biće organizovane svečane večere uz muziku uživo i goste iz Srbije i Bugarske.

U kompleksu Andrićgrad ima slobodnog smještaja za doček Nove godine, a u ovom kompleksu doček se organizuje u restoranu „Zlatna moruna“. Oni koji odluče provesti ovdje Novu godinu, imaju mogućnost krstarenja rijekom Drinom 1. januara.

Kako bi uljepšali praznike sugrađanima, ali i privukli turiste, opština Višegrad je sa posebnom pažnjom osmislila manifestaciju „Zimski dani Višegrada“.

Iz Opštinske uprave Višegrad istakli su da će gosti koji predstojeće praznike provode u Višegradu uživati uz bogatu gastronomsku ponudu i raznovrsne sadržaje.

SRNA