Jedinstvo na lokalnom nivou i u borbi za opstanak Srpske

01.12.2023.

Skupštinska većina u Višegradu jedinstvena je u stavu da razvoj Višegrada nema alternativu i da će zajedno raditi na poboljšanju života u ovom gradu, ali i u podršci institucijama Republike Srpske.

Šef kluba odbornika SNSD-a Darko Andrić rekao je da je na današnjem sastanku iskazano jedinstvo u podršci institucijama Republike Srpske, predsjedniku Miloradu Dodiku, lokalnim institucijama, ali i načelniku opštine Višegrad Mladenu Đureviću.

„Konstatovali smo da je Višegrad prošao kroz težak period – od epidemije virusa korona, preko otežanog funkcionisanja opštine zbog privremenog finansiranja, skupštinske nestabilnosti i drugih dešavanja koja su nagomilala probleme. Svi smo odlučni u tome da se trebamo okrenuti rješavanju problema. To nije lako, ali uz slogu i jedinstvo sigurni smo da će ići ubrzanim tempom“, istakao je Andrić.

On je napomenuo da su brojni zahtjevi građana koje treba rješavati, tako da će se kroz opštinski budžet i podršku republičkih institucija, kao i hidroelektrane Višegrad raditi na realizaciji brojnih projekata.

„To je naša obaveza da radimo kroz jedinstvenu i stabilnu skupštinu i da spremno zajedno ulazimo u sljedeću godinu“, naglasio je Andrić.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Srpko Baranac rekao je da je na današnjem sastanku pokazano jedinstvo na lokalnom nivou, ali i u borbi za opstanak Republike Srpske.

„Moramo voditi računa o građanima Višegrada, o tome kako da poboljšamo status svakog stanovnika. Razgovarali smo o projektima i da zajedno sa republičkim organima učinimo napor kako bismo realizovali sve što nas čeka. Tu je priprema za Međuopštinske sportske igre /MOSI/ koje će biti održane 2025. godine i sve što Višegrad u redovnom funkcionisanju treba da ostvari“, naveo je Baranac.

Predstavnik Narodne partije Srpske /NPS/ Mladenko Tasić rekao je da je na sastanku razgovarano o problemima koje ova lokalna zajednica, kao i onim na nivou Republike Srpske čije institucije doživljavaju udarce od visokog predstavnika.

Sastanku, održanom u Opštinskoj upravi Višegrad, prisustvovali su predstavnici stranaka koje čine skupštinsku većinu, a to su SNSD, Socijalistička partija, Ujedinjena Srpska, DNS, NDP, NPS i SPS.

SRNA