Jakšić: posljedice nezakonite smjene najviše trpjeli građani

19.10.2021.

Na konferenciji za novinare u Višegradu vršioca dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za opštu upravu Gorana Kujundžića i načelnika Odjeljenja za finansije Milana Jakšića istaknuto je da je njihova smjena bila nezakonita, što je potvrdio i Okružni sud u Istočnom Sarajevu, te da su zbog toga posljedice najviše trpjeli građani.

„Sud je donio presude koje smo očekivali, ali vrijeme je izgubljeno i trebaće nam dosta truda da uložimo u narednom periodu da bi se otklonili svi nedostaci i posljedice, nastali u proteklih 10 mjeseci“, istakao je Jakšić i ocijenio da je jedna od glavnih posljedica nezakonitog funkcionisanja Skupštine opštine Višegrad u proteklom periodu nedonošenje budžeta.

Goran Kujundžić rekao je da su presude Okružnog suda potvrdile ono što je načelnik rekao na prvoj sjednici Skupštine opštine, a u vezi je sa tim da nije sazvana u skladu sa zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom i Poslovnikom opštine Višegrad.

„Od održavanja prve Skupštine opštine do danas, Odjeljenje za opštu upravu, čiji sam bio vršilac dužnosti, nije imalo načelnika, pa su zbog toga mnogo trpjeli i građani Višegrada, kojima pružamo usluge. Posljedice će sigurno biti velike, ali to ćemo vidjeti u narednom periodu“, naglasio je Kujundžić.

Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu podnesena je 31 tužba koja se odnosi na sva akta donesena na prvoj sjednici Skupštine opštine Višegrad održanoj 12. januara.

SRNA