Izvršenje budžeta za devet mjeseci 56 odsto od plana

11.12.2019.

Skupština opštine Višegrad upoznata je danas o informaciji o izvršenju budžeta za devet mjeseci ove godine u iznosu od 6.742.488 KM, što je 56 odsto u odnosu na rebalansirani godišnji plan.

Vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za finansije Milan Jakšić rekao je da je nešto slabije ostvarenje prihoda rezultat realizacije planiranog kreditnog zaduženja u posljednjem kvartalu tekuće fiskalne godine.

On je dodao da je naplata poreskih i neporeskih prihoda u potpunosti u skladu sa planiranim stavkama, naročito kada je riječ o poreskim prihodima.

„Poreski prihodi su ostvareni u iznosu od 3.121.898 KM ili 74 odsto u odnosu na plan. U odnosu na isti period prošle godine, poreski prihodi su veći za 219.077 KM“, naveo je Jakšić.

On je dodao da su neporeski prihodi ostvareni u iznosu od 3.147.687 KM, što je 66 odsto u odnosu na rebalansirani godišnji plan budžeta.

„Rashodi su ostvareni u iznosu od 6.676.067 KM, što je 55 odsto godišnjeg plana“, rekao je Jakšić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević kaže da je zadovoljan izvršenjem budžeta i prihodima.

„Ove godine je bila lošija hidrologija, tako da će doći do smanjenja prihoda od hidroelektrane, ali to neće uticati na dalje planove. Spremamo budžet za narednu godinu, imamo puno projekata koji su započeti i za koje se priprema projektna dokumentacija. Vjerujem da će realizacija mnogih početi sa prvim lijepim danima“, naveo je Đurević.

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili prijedlog odluke o dopuni odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavaljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost.

SRNA