Izgrađena dva dječija igrališta

12.03.2020.

U višegradskim naseljima Greben i Pionirska izgrađena su dva dječija igrališta za šta je opština Višegrad izdvojila oko 20.000 KM.
Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je Srni da su igrališta izgrađena da bi djeca dobila prostor za igru i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

„Od finansijske vrijednosti mnogo je značajnije to što su građani odlučivali o tome šta im je najpotrebnije u ovom trenutku. Mislim da je broj djece na ovom igralištu dokaz da građani najbolje znaju šta im je potrebno“, istakao je Đurević.

On je naveo da je u naselju Greben napravljeno novo igralište koje ima prostor za košarku, mali fudbal, ljuljaške i klackalice, te koje je ograđeno i bezbjedno za igru.

Predsjednik mjesne zajednice Prelovo Boban Karganović rekao je da naselje Greben ima mnogo djece i da im igralište mnogo znači.

„Ovo je još jedan primjer da lokalna vlast brine o svojim stanovnicima, posebno najmlađima“, istakao je Karganović.

Prošle godine otvoreno je dječije igralište u centru grada pod nazivom „Prijateljstvo djece Kosova i Metohije i Republike Srpske“, a u toku je i izgradnja velikog igrališta za koje je sredstva donirala Vlada Srbije.

SRNA