Izdvajanje sredstava za Fond solidarnosti Srpske

07.04.2020.

Članovi uprave preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ po preporuci Republičkog kriznog štaba odrekli su se 20 odsto martovske plate u korist Fonda solidarnosti Republike Srpske, rekao je Srni direktor ovog preduzeća Nedeljko Perišić.

On je napomenuo da su se i članovi Kriznog štaba za vanredne situacije ovog preduzeća odrekli dijela plate prema preporukama Vlade Republike Srpske.

„Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj izazvanu pojavom virusa korona, kao i potrebu da se s ciljem sprečavanja daljih štetnih posljedica obezbijede finansijska sredstva, po principu solidarnosti, uključili smo se u akciju. Svi će se zaposleni po principu dobrovoljnosti odreći dijela svojih primanja za mart kako bi sredstva bila uplaćena za namjene Fonda solidarnosti Republike Srpske“, naveo je Perišić.

On je pojasnio da je preporuka Uprave u saradnji sa Sindikatom da radnici dobrovoljno izdavajaju sredstva, te da bi oni koji imaju veća primanja od 1.000 KM trebali da se odreknu 10 odsto plate, a oni sa manjom platom od 1.000 KM pet odsto.

Perišić je pozvao da zaposleni iskažu solidarnost i izdvoje dio neto plate za mart kako bi se pomoglo Fondu solidarnosti, te naglasio da je izdvajanje isključivo princip dobrovoljnosti.

On je apelovao da se ostala fizička i pravna lica pridržavaju svih uputstava i mjera, te da poštuju pravila i pomognu u skladu sa mogućnostima da bi zajednički spriječili posljedice širenja virusa korona.

SRNA