Izabrano predsjedništvo Foruma za bezbjednost

09.03.2017.

Članovi Foruma za bezbjednost građana opštine Višegrad na današnjem sastanku dogovorili su izradu dva projekta koji se odnose na bezbjednost u saobraćaju, naročito djece.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je danas izabran za predsjednika Foruma, rekao je da se jedan projekat odnosi na saobraćajnu signalizaciju u užem dijelu grada, a drugi na postavljanje ležećih policajaca u ulicama Druge podrinjske brigade i Kozačkoj, te u naselju Kalate.

On je ukazao na problem nedostatka signalizacije u blizini škola, kao i na lošu horizontalnu signalizaciju.

„Predviđeno je da se horizontalna signalizacija radi dva puta godišnje, a u prošloj godini nije urađena nijednom. Sredstva se moraju iznaći zbog bezbjednosti svih građana, a posebno djece“, rekao je Đurević.

On je podsjetio da sastanci Foruma za bezbjednost nisu održavani prethodnih godina i da će Forum učiniti sve da bezbjednost bude na zadovoljavajućem nivou.

Vladimir Gladanac, koji je izabran za potpredsjednika Foruma, kaže da je na sastanku izvršena analiza stanja bezbjednosti saobraćaja na području opštine.

„Cilj nam je unapređenje bezbjednosti, a da bismo to postigli pratićemo stanje na terenu i donositi prave mjere“, dodao je Gladanac.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Stanice javne bezbjednosti Višegrad, Auto-moto društva, radnici opštinske uprave zaduženi za bezbjednost, te predstavnici osnovne i srednje škole.

SRNA