Izabrano novo rukovodstvo Saveza opština i gradova RS

31.03.2017.

Na 14. redovnoj sjednici skupštine Saveza opština i gradova Republike Srpske, održanoj u Bijeljini, načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, izabran je jednoglasno za predsjednika Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Za potpredsjednike Saveza izabrani su gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

Načelnik Ljubiša Ćosić zahvalio se prethodnom rukovodstvu i istakao da u budućnosti treba nastaviti raditi kao i prethodnici.

„Treba se okupiti oko onoga što su problemi lokalnih zajednica, jer svi imamo zajedničke probleme. Glavni partner ostaje Vlada Republike Srpske jer je potrebno nastaviti raditi na međunarodnim projektima i predstavljanjima kroz Savez“, rekao je načelnik Ćosić.

Predsjedništvo Saveza čini 19 opština i gradova: Banja Luka, Prijedor, Bijeljina, Doboj, Zvornik, Trebinje, Grad Istočno Sarajevo, Pale, Višegrad, Mrkonjić Grad, Laktaši, Brod, Gradiška, Istočno Novo Sarajevo, Pelagićevo, Ljubinje, Šamac, Istočna Ilidža i Srebrenica.

SRNA