Izabrane učenice na audiciji za muzičko takmičenje „Ritam Evrope“

02.12.2022.

Učenice Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu Mirna Karabatak, Lara Vasiljević i Tamara Jovandić pobjednice su audicije za najveće dječije muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ koja je danas održana u Kulturnom centru „Ivo Andrić“ u ovom gradu.

Mladi Višegrađani su pokazali svoje sposobnosti u pjevanju i plesu, koje su ocjenjivali muzički direktor ove manifestacije Miloš Marković, koreograf Milan Milinković i šef protokola i organizacije Lazar Veselinović.

„Ovo nam je prva audicija u ovoj sezoni muzičke manifestacije, a iz Višegrada ćemo poneti izuzetne utiske jer je audicija okupila oko 20 talentovanih učesnika koji će se takmičiti sledeće godine u septembru ili oktobru i uživo izvesti nastup na programu Radio-televizije Republike Srpske“, naveo je direktor manifestacije „Ritam Evrope“ Miloš Marković.

Šef protokola i organizacije takmičenja Lazar Veselinović rekao je da su mladi Višegrađani pokazali zavidan nivo talenta kako u pjevanju, tako i u plesu, te da ga posebno raduje činjenica da su takmičari imali ogromnu podršku svojih drugara.

„Djeca su se reprezentativno predstavila i u poređenju i sa nekim većim sredinama u Republici Srpskoj, moram da istaknem da stanovnici Višegrada imaju čime da se ponose“, istakao je Veselinović, te napomenuo da je audicija trajala više od dva sata, te da je bila veoma jaka konkurencija.

Mirna Karabatak, jedna od pobjednica audicije, koja je izborila plasman za učešće na manifestaciji „Ritam Evrope“, kaže da je pokušala da pokaže svoj talenat u pjevanju i da je i uz mnogo treme koja je sputavala, uspjela da ostvari svoju veliku želju.

„Ovo takmičenje za mene predstavlja nezaboravno iskustvo i drago mi je da ću imati priliku da pkažem svoj talenat u plesu“, istakla je Lara Vasiljević koja je obezbijedila učešće na ovoj regionalnoj muzičkoj manifestaciji.

Ovo takmičenje, koje nazivaju i malom „Evrovizijom“, osim afirmacije mladih talenata, prilika je za promociju lokalne zajednice iz koje dolaze učesnici.