Infekcija kod zdravstvenih radnika i u Domu za lica sa invaliditetom

04.07.2020.

Epidemiološka situacija u Višegradu nije povoljna, virusom korona zaraženo je nekoliko zdravstvenih radnika, a potvrđen je i kod zaposlenih u Domu za lica sa invaliditetom, rekao je epidemiolog Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Marin Kvaternik.

Virusom je u Višegradu zaraženo 15 osoba, konstatovano je na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije u Višegradu, odakle je poručeno da se preduzimaju sve mjere kako bi se spriječilo njegovo širenje.

Kvaternik, koji je bio na sjednici opštinskog Štaba, rekao je da je situacija nepovoljna, ali da je i u drugim mjestima slična.

On je naveo da je u Višegradu problem što je inficirano nekoliko zdravstvenih radnika, kao i pojava virusa u Domu za žensku djecu sa posebnim potrebama.

„Pojavili su se pozitivni slučajevi, a riječ je o zaposlenima u kuhinji, tako da smo sve aktivnosti usmjerili u tom smislu“, rekao je Kvaternik.

On je dodao da je izvršena dezinfekcija, a da su danas dogovorene sljedeće postupke.

Rukovodilac Regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo iz Foče Slađana Arsenović rekla je da je napravljena lista kontakata zaraženih lica i da sutra počinje testiranje tih lica.

SRNA