„Hidroelektrane na Drini“ finansiraju rekonstrukciju sa 250.000 KM

02.12.2019.

U Višegradu je danas počela rekonstrukcija sportske dvorane u kojoj će biti zamijenjen parket, za šta je preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ obezbijedilo oko 250.000 KM.

Direktor „Hidroelektrana na Drini“ Nedeljko Perišić rekao je novinarima da ovo preduzeće finansira zamjenu parketa u sportskoj dvorani, te podsjetio da je 2002. godine obezbijedilo sredstva za njenu izgradnju.

„Zbog velike poplave 2011. godine rađene su korekcije parketa, ali se pokazalo da se mora izvršiti rekonstrukcija i odlučili smo da ove godine uradimo zamjenu parketa“, naveo je Perišić.

On je naveo da je izvođač radova renomirana beogradska firma „Muskulus“ koja je uredila i halu „Pionir“ u Beogradu. Rok za završetak radova je kraj ove godine.

„Riječ je o parketu koji posjeduje FIBA sertifikat, o najboljem parketu koji proizvodi firma `Junkers` iz Danske“, rekao je Perišić.

On kaže da je za narednu godinu planirana rekonstrukcija mokrih čvorova.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovo još jedan od primjera dobre saradnje opštine i preduzeća „Hidroelektrane na Drini“.

„Možemo se pohvaliti da će parket biti kao u beogradskim dvoranama i vjerujem da će se naša djeca baviti sportom i ostvarivati još bolje rezultate“, istakao je Đurević.

On je dodao da se uslovi za treniranje iz godine u godinu poboljšavaju i izrazio nadu da će se na ovaj način sportisti animirati.

„Planiramo da u narednom periodu izradimo projektnu dokumentaciju za nove sportske terene“, rekao je Đurević.

SRNA