„He na Drini“ poklonile 300 knjiga Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“

14.02.2022.

Direktor preduzeća „Hidroelektrane /HE/ na Drini“ Nedeljko Perišić uručio je danas, povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, donaciju od 300 knjiga Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, čime je biblioteka u ovoj obrazovnoj ustanovi obogaćena za deset novih naslova školske lektire.

„Izuzetno je važno da imamo dobru komunikaciju i da na ovakve, konkretne načine, pomognemo našoj djeci i kulturi“, istakao je Perišić.

On je rekao da su u decembru prošle godine od osnovne škole dobili dopis u kome je navedeno da ova ustanova nije u mogućnosti da nabavi nove naslove, predviđene izmjenom plana lektire za narednu godinu, te da je uprava Hidroelektrane na bazi dobrog poslovanja odlučila da pomogne ovom donacijom knjiga.

Perišić je izrazio nadu da će djeca čitati nove, ali i stare naslove, jer, kako je istakao, bez obzira na doba digitalizacije i interneta, ništa ne može zamijeniti knjigu.

On je uputio čestitke povodom uspjeha školske biblioteke i osvojenog prvog mjesta u pisanju članaka na Vikipediji.

Bibliotekar u školi Snežana Jevđić zahvalila je upravi preduzeća „HE na Drini“ za velikodušnu donaciju, zahvaljujući kojoj će učenici u skorije vrijeme čitati 10 novih, obaveznih naslova.

Ona je istakla da je školska biblioteka učestvovala u globalnoj kampanji uređivanja Vikipedije na srpskom jeziku, u okviru koje su osvojili prvo mjesto na svijetu u veoma velikoj konkurenciji.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Momir Radojčić rekao je da su predstavnici Hidroelektrane nastavili sa svojom odgovornom poslovnom politikom, navodeći da ova pomoć, u vidu donacije knjiga, predstvalja ogroman podstrek za ovu ustanovu.

„Hidroelektrana nam pomaže na razne načine, kroz naše školske i sportske takmičarske aktivnosti i sve pohvale rukovodstvu ovog preduzeća“, dodao je Radojčić.

Biblioteka Osnovne škole „Vuk Karadžić“ ima oko 14.600 knjiga, a ovu obrazovnu ustanovu pohađa 680 učenika.

SRNA