„He na Drini“ obilježile krsnu slavu

27.01.2022.

Preduzeće „HE na Drini“ u Višegradu danas je obilježilo krsnu slavu – Svetog Savu, a lomljenja slavskog kolača obavio je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Mitropolit Hrizostom rekao je da su vremena teška, ali da se moraju naći dobri i jaki ljudi koji će iznijeti svako breme.

„Sveti Sava neka vas blagosilja uvijek, da uspješno ostvarujete planove, da vam Gospod da snage da u ova teška vremena budete što uspješniji. Neka vas Bog sačuva zdrave, vesele, radosne i neka vam pomogne i blagoslovi vas molitvama vašeg oca Svetog Save“, istakao je mitropolit Hrizostom, čestitajući krsnu slavu.

Direktor preduzeća „HE na Drini“ Nedeljko Perišić istakao je da je prošla godina jedna od najuspješnijih kada je riječ o proizvodnji.

„U skromnom okupljanju u prisustvu organa preduzeća, načelnika opštine Višegrad i mitropolita obavili smo slavski čin, da bismo održali tradiciju obilježavanja krsne slave“, rekao je Perišić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je saradnja ovog preduzeća i opštine na zavidnom nivou, da postoje planovi za naredni period, te najavio mnogo projekata za lokalnu zajednicu.

„U posljednje vrijeme, Hidroelektrana je uradila mnogo infrastrukturnih projekata u našem gradu. Ove godine dodijelili su stipendije našim studentima, s obzirom na to da opština nije mogla jer je bila na privremenom finansiranju“, istakao je Đurević.

SRNA