„He na Drini“ nastavlja realizaciju projekata

23.11.2022.

„Hidroelektrane na Drini“ će zajedno sa opštinom Višegrad realizovati infrastrukturne projekte koji se tiču ove lokalne zajednice i šire regije, dogovoreno je danas na sastanku predstavnika ovog preduzeća i rukovodstva opštine.

Načelnik opštine Mladen Đurević je rekao da je primarni projekat početak rekonstrukcije mosta u naselju Dušče.

„Olimpijski centar `Jahorina` ima u planu velike projekte za našu opštinu i Republiku Srpsku, tako da će Višegrad za nekoliko godina biti jedno veliko gradilište“, rekao je Đurević novinarima.

On je dodao da će ovi poslovi biti realizovani uz podršku Vlade i predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Srpko Baranac rekao je da je sastanak sa Upravom „Hidrelektrana na Drini“ pokazao da je ova hidroelektrana društveno odgovorno preduzeće i da će opština učiniti sve da se projekti realizuju.

„Lokalna uprava i Skupština opštine će uvijek biti na raspolaganju hidroelektrani da Višegrad zajedno učinimo što primamljivijim za turiste i da stanovnici što ugodnije žive“, dodao je Baranac.

Direktor „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić je rekao da su obavijestili lokalnu vlast o planovima za narednu godinu i istakao da će ovo preduzeće nastojati da pored svoje primarne djelatnosti, pokreće i ostale investicione aktivnosti, kao što su ulaganje u nove proizvodne objekte.

„Do sada smo sproveli infrastrukturne projekte, pomoć sportu, stipendije studentima i sve ostalo što smo radili da bi unaprijedili život stanovnika Višegrada“, naglasio je Perišić.

SRNA