Građani da se suzdrže od upotrebe petardi

30.12.2016.

Građani treba da budu oprezni i da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava jer postoje opasnosti do kojih može doći usljed njihove upotrebe, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Ona je pojasnila da se očekuje da zbog novogodišnjih i božićnih praznika mlađa populacija koristi petarde, vatromete i druga pirotehničkih sredstava, zbog čega Centar javne bezbednosti Istočno Sarajevo sprovodi preventivne aktivnosti sa ciljem da predstojeći praznici proteknu u miru i bez neželjenih posljedica.

Pripadnici Policijske stanice u Višegradu, povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika provode akciju podjele letaka sa ciljem ukazivanja na opasnost od pirotehničkih sredstava.

Zakonom o javnom redu i miru predviđena je novčana kazna od 300 do 900 KM za lica koja pale pirotehnička sredstva na mjestima i na način kojim se izaziva uznemirenost građana, dok je za lice koje neovlašteno upotrijebi vatreno oružje predviđena novčana kazna od 400 do 1.200 KM.

SRNA