Gostovanje umjetnika iz Sibira

08.09.2017.

Grupa umjetnika iz Sibira, u okviru projekta „Bogatol-Sibir-Balkan“, svoje pozorišno, likovno i muzičko umijeće predstaviće narednih dana višegradskoj publici.

Organizator projekta Dragana Jovović rekla je Srni da je ova umjetnička grupa došla u Višegrad sa ciljem prezentacije ruske kulture i povezivanja dva bratska naroda.

„Prvo gostovanje je bilo u Beogradu, a sada smo u Višegradu. Ovdje ćemo se predstaviti pozorišnom predstavom, muzičko-literarnim programom, recitacijama, izložbom slika“, navela je Jovovićeva.

Rukovodilac projekta Tatjana Kadačnikova istakla je da je oduševljena Višegradom.

„Priroda u Višegradu, Andrićgrad i toplota ljudi su predivni. Pripremili smo interesantne nastupe u kojima će publika uživati“, naglasila je Kadačnikova.

Sveštenik Aleksandar Topalović kaže da je umjetnička grupa iz Sibira posjetila Višegrad uz pomoć Vlade Ruske Federacije, u okviru turneje Beograd- Višegrad-Banjaluka-Bijeljina.

„Ovdje smo da se družimo, ali i širimo našu bratsku ljubav. Razumijevanjem ruske Vlade i našeg načelnika opštine koji je pokrovitelj njihovog boravka, pomoći Andrićgrada, Manastira Dobrun, omogućili smo da nam dođu prijatelji iz Rusije“, dodao je Topalović.

SRNA