Glavna ulica danas bez saobraćaja

22.09.2022.

U Višegradu danas će biti obilježen Svjetski dana bez automobila zbog čega će u Ulici kralja Petra Prvog biti zabranjen saobraćaj, a najmađi sugrađani će prodefilovati ulicom.

Sekretar Auto-moto društva Višegrad Radovan Lipovac rekao je da ovo društvo u saradnji sa policijskom stanicom Višegrad, djecom iz vrtića „Neven“ i učenicima Osnovne škole „Vuk Karadžić“ organizuje Dan bez automobila.

„Djeca će danas prodefilovati ulicom i crtaće na asfaltu, a biće organizovane i dječije igre“, istakao je Lipovac.

Direktor obdaništa „Neven“ Danka Mitrović rekla je da će djeca, zajedno sa vaspitačima prošetati glavnom ulicom i poslati poruku o neophodnosti očuvanja životne sredine s ciljem zdravijeg i srećnijeg života mladih naraštaja.

Mitrovićeva je rekla da će mališane pratiti pripadnici Auto-moto društva Višegrad i policije.

Pedagog Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Tanja Novaković rekla je da Svjetski dan bez automobila – 22. septembar obilježavaju u okviru projekta „Škola prijateljski ambijent za dijete“.

Ona je rekla da je bezbjednost djece u saobraćaju veoma važna, kao i edukacija djece, roditelja i ostalih učesnika u saobraćaju.

„Sticanje i produbljivanje znanja o pravilima ponašanja djece, pješaka učesnika saobraćaju, uz pravilnu primjenu istih u svakodnevnom životu kao razvijanje svijesti o značaju vlastite bezbjednosti u saobraćaju cilj je kome težimo i kome idemo kroz vaspitno-obrazovni proces, nastavne i vannastavne aktivnosti“, istakla je Novakovićeva.

U okviru ovih aktivnosti članovi Auto-moto društva Višegrad dijeliće letke učenicima o bezbjednosti u saobraćaju.

Ulicom kralja Petra Prvog u Višegradu danas do 17.00 časova neće saobraćati automobili.

SRNA