Gala Pajović i Nemanja Stanimirović sportisti godine

31.01.2020.

Član Karate kluba „Drina“ Gala Pajović i košarkaš Kluba „Varda-HE“ Nemanja Stanimirović proglašeni su za najbolje sportiste opštine Višegrad u prošloj godini.

Najuspješniji ženski sportski klub je Odbojkaški klub „Hidroelektrane na Drini“, a muški Rukometni klub „Višegrad“.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Jovo Sarić iz Odbojkaškog kluba „HE na Drini“, dok je najbolji sportski radnik u prošloj godini Milan Jakšić iz istog kluba.

Najbolji sportista Nemanja Stanimirović zahvalio je opštini Višegrad i čestitao svim nagrađenim sportistima za postignute rezultate.

„Želio bih da poručim mladim ljudima da se bave sportom, treniraju, daju svoj maksimum i rezultati će doći. Bavim se sportom više od 20 godina, bilo je odricanja, igraću još dok budem mogao“, rekao je Stanimirović.

Pajovićeva je rekla da karate trenira 12 godina i da je ostvarila značajne rezultate na koje je ponosna.

„Za mene je ovo veliki podstrek i nastaviću i dalje trenirati. Mladi treba da vjeruju u sebe, jer kad vjeruju – snovi se ostvaruju“, poručila je Pajovićeva.

Najbolji trener Jovo Sarić rekao je da je ovo priznanje za dugogodišnji rad.

„Ovo priznanje doživljavam kao priznanje igračicama koje su postigle izvanredne rezultate, te nagradu za upravu i opštinu“, rekao je Sarić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević zahvalio je svima koji pomažu rad sportskih klubova i sportistima koji na najbolji način predstavljaju svoju lokalnu zajednicu.

„Opština će uvijek podržavati rad sportskih klubova i sve manifestacije koje se vezuju za sport, jer je on svima potreban“, istakao je Đurević.

Sponzor godine je zavisno preduzeće „Hidroelektrane ne Drini“ iz Višegrada, a priznanje opštine za izuzetne rezultate i doprinos razvoju sporta dobio je Vladimir Bilić, član Šahovskog kluba „Drina“.

Na manifestaciji su priznanja dobili i najperspektivniji sportisti, članovi sportske sekcije „Bambi soko“, Džudo kluba „Višegrad“, Veslačkog kluba „Jedrina“, brazilskog Džiju-džicu kluba „Feniks“, Fudbalskog kluba „Drina“, Odbojkaškog kluba „He na Drini“, Rukometnog kluba „Višegrad“, Karate kluba „Drina“ i Košarkaškog kluba „Varda HE“.

SRNA