Fudbalski klub „Drina HE“ novi prvoligaš Republike Srpske

20.05.2024.

Fudbalski klub /FK/ „Drina HE“ iz Višegrada šampion je Druge lige Republike Srpske grupe Istok i od naredne sezone ponovo će igrati u Prvoj ligi Republike Srpske.

Predsjednik FK „Drina HE“ Dejan Krsmanović rekao je Srni da su tri kola prije kraja sezone pobijedili „Rudar 1925“ iz Ugljevika rezultatom 4:0 i tako obezbijedili titulu i povratak u Prvu ligu Republike Srpske.

„Veliki uspjeh za višegradski sport je uspjeh fudbalera koji su, poslije rukometaša i odbojkašica, osvojili titulu šampiona. Ovaj uspjeh je tim veći ako znamo da je klub prije nepune dvije godine bio pred gašenjem“, istakao je Krsmanović.

On je naglasio da su u klubu ponosni na sve što je urađeno prethodne godine i poručio da će nastaviti sa uvođenjem novina u rad kluba i unapređenjem sportske infrastrukture kako bi klub zadržao stari sjaj.

„Pozivamo sve ljubitelje fudbala da u srijedu, 22. maja, dođu na stadion i podrže nas na utakmici sa ekipom iz Dvorova, nakon čega će predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske uručiti pehar i medalje“, naveo je Krsmanović.

FK „Drina HE“ ove godine obilježava 100 godina postojanja.

SRNA