FK „Drina HE“ naredne godine obilježava 100 godina postojanja

01.12.2023.

Fudbalski klub „Drina HE“ ima podršku od opštine Višegrad za organizovovanje stogodišnjice ovog kluba, koja će biti obilježena naredne godine nizom manifestacija, dogovoreno je na sastanku načelnika opštine Mladena Đurevića i predstavnika ovog kluba.

Đurević je rekao da je zadovoljstvo što fudbalski klub ove godine ostvaruje vrhunske rezultate.

„Sledeća godina će biti u znaku fudbalskog kluba i opština im stoji na raspolaganju, kako bi ovaj jubilej obilježili na što bolji način. Dogovorili smo i formiranje organizacionog odbora za proslavu jubileja“, istakao je Đurević.

Predsjednik kluba Dejan Krsmanović rekao je da je takmičarska godina za ovaj klub bila veoma uspješna.

„Završili smo prvi takmičarski dio sezone sa osvojenim prvim mjestom, s tim da igramo još jednu utakmicu. Ostvarili smo sve zacrtane ciljeve u sportskom dijelu i trudili smo se da stabilizujemo i unaprijedimo rad u klubu. Nadam se da ćemo uspjeti ojačati ekipu sa novim igračima, da izborimo opstanak na prvom mjestu tabele, kao i da se plasiramo u Prvu ligu Republike Srpske, što mislim da je značajno da opština ima prvoligaša“, istakao je Krsmanović.

On je naglasio da opština Višegrad najvećim dijelom izdvaja sredstva za funkcionisanje kluba, a drugi dio sredstava namiruje od generalnog sponzora „Hidroelektrane na Drini“.

„Bitno je da se možemo osloniti na finansijski, ali i na druge vidove pomoći od strane opštine što je vrlo značajno kako bi uspjeli da ostvarimo rezultate“, napomenuo je Krsmanović.

Kapiten fudbalskog kluba Bojan Marković rekao je da je ovo jedna od najuspješnijih sezona.

„Imamo veliku želju da se vratimo u Prvu ligu Republike Srpske, da povodom proslave stogodišnjice poklonimo gradu naš povratak u Prvu ligu“, istakao je Marković.

FK „Drina HE“ zauzima prvo mjesto Druge lige Republike Srpske, grupa istok.