Festival „Licidersko srce“ od 15. do 19. avgusta

13.07.2022.

Međunarodni dječiji festival folklora „Licidersko srce“, na kojem će učestvovati više od 1.000 djece iz 12 zemalja, biće održan od 15. do 19. avgusta na području Višegrada, Užica i Zlatibora.

Organizator festivala je udruženje iz Užica „Era“, a suorganizatori su Grad Užice, opština Višegrad, Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu i Turistička organizacija Zlatibor.

Ivana Cvetković iz Udruženja „Era“ danas je nakon sastanka sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem podsjetiola da festival traje 14 godina, te da se i ove godine očekuju učesnici od 10 do 16 godina iz 12 zemalja.

„Festival traje od 15. do 19. avgusta, a dešavanja u Višegradu su planirala za 18. avgust“, naglasila je Cvetkovićeva.

Načelnik opštine Đurević rekao je da se ove godine u Višegradu očekuju učesnici festivala i iz Mađarske, Češke, Bugarske i Turske.

„Opština Višegrad u saradnji sa Andrićgradom pomaže organizaciju festivala. Vjerujemo da će ove godine biti dobra i posjećenost, jer je mnogo turista u to vrijeme u Višegradu“, naglasio je Đurević.

On je istakao da je festival foklora poznat ne samo u regiji, već i u cijelom svijetu, te zahvalio organizatorima za organizovanje.

SRNA