Druženje žena opštinske uprave i javnih ustanova i preduzeća

09.03.2023.

Povodom Osmog marta Međunarodnog dana žena, opštinska uprava Višegrad i sindikalna organizacija opštinske uprave Višegrad organizovalu su svečani ručak za oko 100 žena iz lokalne uprave i javnih ustanova i preduzeća.

Predsjednik sindikalne organizacije Višegrad Milan Jakšić rekao je da je organizovan tradicionalan skup za sve članove i žene zaposlene u ustanovama koje se finansiraju putem trezora, a čiji je osnivač opštinska uprava.

„Na ovaj način se nastojimo zahvaliti svim našim ženama, pripadnicama nježnijeg pola“, istakao je Jakšić.

Direktor obdaništa „Neven“ Danka Mitrović rekla je da dolazi iz kolektiva u kome je 99 odsto zaposlenih pripadnica slabijeg pola.

„Odgovorno tvrdim da u ovom vijeku više ne možemo govoriti o prisustvu neravnopravnosti među polovima s obzirom da pripadam većini rukovodilaca u ovom gradu koje su dame. Time je izbalansirano učešće emocija i razuma u donošenju odgovornih poslovnih i političkih odluka“, istakla je Mitrovićeva.

U svijetu se raznim manifestacijama obilježava Međunarodni dan žena kao dio borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.