Druženje povodom 8.marta u Domu za lica sa invaliditetom

08.03.2019.

Oko pedesetak korisnica kroz radno okupacionu terapiju u Domu za lica sa invaliditetom u Višegradu, obilježilo je Međunarodni dan žena – osmi mart.

Rukovodilac radno – okupacione terapije Dragana Perišić rekla je da u ovoj službi provode različite aktivnosti iz oblasti radne i okupacione terapije, a da su Dan žena obilježile kroz druženje.
„Ovo je dan kada i korisnice Ustanove vole zajedničko okupljanje, druženje, fotografisanje. Nastojali smo da im omogućimo da uživaju u ovom danu. Radni instruktori su pripremili i okupili korisnice radne terapije u jednoj od njihovih radno-okupacionih radionica, ovaj put u grnčarskoj radionici i uz tortu, slatkiše, voće i sokove obilježili smo zajednički praznik osmi mart“, istakla je Perišićeva.
Korisnica Dijana Petković rekla je da je uz pomoć radnih instruktora pravila posebne čestitke za ovaj praznik koje je uručila drugaricama iz Ustanove i osoblju iz zdravstveno – medicinske službe.
„Volim da se družim i igram uz ovaj praznik. Sa drugaricama iz Doma sam pjevala, a zaposleni su nam pripremili i slatkiše“, navela je Petkovićeva.
U radno – okupacionoj terapiji ističu da u njihovoj radionici nastaju divni odjevni predmeti, slike i crteži, šalovi i veliki broj ručnih radova.
U Domu za lica sa invaliditetom smještena je 181 korisnica.