Drina poribljena pastrmkom i šaranom

29.09.2020.

Rijeka Drina poribljena je sa 2.200 mlađi potočne pastrmke i 3.000 mlađi šarana u gornjodrinskom slivu.

Predsjednik Ribarskog ekološkog udruženja za zaštitu voda „Drinska jezera“ Aleksandar Kojić zahvalio je upravi preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ za nesebičnu pomoć u poribljavanju i obogaćivanju ribljeg fonda ove rijeke.

On je istakao da je preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ iz Višegrada i ove godine obezbijedilo finansijska sredstva za poribljavanje Drine u ovoj opštini sa 2.500 kilograma mlađi šarana i 700 kilograma mlađi potočne pastrmke.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Tomislav Popović naveo je da je ova firma društveno odgovorna i da predstavlja ekonomski stub Republike Srpske.

„Učestvujemo u svim akcijama koje se tiču boljitka građana Višegrada i šireg regiona, a jedna od takvih je i današnja akcija poribljavanja, koja ima pozitivan ekološki uticaj“, rekao je Popović.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević kaže da je i ove godine, uprkos lošoj epidemiološkoj situaciji, u saradnji sa „Hidroelektranama“ i Udruženjem „Drinska jezera“, izvršeno poribljavanje gornjeg i donjeg jezera rijeke Drine, na zadovoljstvo svih ljubitelja ribolova.

„Veliki broj ribolovaca, ne samo iz Republike Srpske, već i iz cijele regije, pa i svijeta dolazi u našu opštinu da uživaju u ljepotama rijeke Drine i ribolovu koji je dio turističke ponude ove lokalne zajednice“, naveo je Đurević, istakavši da „Hidroelektrane na Drini“ redovno izvršavaju obaveze prema ekološkim i drugim zakonom predviđenim dozvolama.

SRNA