Donirana tatami podloga za bezbjedniju igru mališana

19.10.2023.

Predškolskoj ustanovi „Neven“ u Višegradu donirana je nova tatami podloga za bezbjedniju igru mališana koja im je nedostajala, a donaciju je obezbijedio šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini Višegrada Darko Andrić.

Direktor vrtića „Neven“ Danka Mitrović rekla je da smatra da sve što se u ličnom i profesionalnom životu uradi loše treba istaći, ali ono dobro još više, prije svega da bi se iz mase istakli dobri i vrijedni ljudi.

„Andrić se ne pojavljuje prvi put u ulozi donatora, svaki put nas obraduje svojim vrijednim poklonima i inovativnim idejama, a danas nas je darovao značajnim poklonom koji je bio u deficitu u našoj ustanovi, a koji će djeci pomoći da zdravije, ljepše i udobnije odrastaju“, navela je Mitrovićeva.

Andrić je rekao da mu je želja da pomogne rad obdaništa, kao i da bi ličnim primjerom podstakao druge da učestvuju i pomognu rad ovakvih ustanova ili pojedince kojima je pomoć potrebna.

„Riječ je o profesionalnoj podlozi za treninge i igraonice, da bi djeca mogla vrijeme da provode na podu. Ideja je došla tako što sam dovodeći svoju djecu vidio da im nedostaje tog prostora gdje mogu svi da sjede i igraju se“, naveo je Andrić.

U obdaništu „Neven“ boravi 120 mališana raspoređenih u pet grupa.

SRNA