Donatorska izložba udruženja „Moj prijatelj“

28.08.2019.

Udruženje osoba sa poteškoćama u razvoju „Moj prijatelj“ iz Višegrada organizovalo je danas humanitarnu izložbu na kojoj su posjetioci mogli da doniraju novac i pomognu rad ovog udruženja.

Predsjednik udruženja „Moj prijatelj“ Dragana Mikavica rekla je da je današnja izložba organizovana kako bi bila prikupljena sredstva za kupovinu školskog pribora za djecu.

„Ovi proizvodi su rezultati zajedničkog rada djece i njihovih roditelja i prijatelja, a na ovaj način želimo da pomognemo i djeci i porodicama. Djeca se jako raduju kreativnim radionicama, vole da učestvuju i rade, roditelji su tu da im pomognu, a prijatelji da doniraju neke svoje proizvode koje ćemo kasnije prodavati“, istakla je Mikavica.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da lokalna zajednica ulaže maksimalne napore da pomogne ovo udruženje, kao i djeci i njihovim roditeljima.

„Planiramo da udruženju dodijelimo nove prostorije gdje bi mogli da održavaju radionice, a u planu je i da neko od vaspitača bude prisutan sa njima kako bi roditelji imali više vremena za obavljanje nekih drugih obaveza“, naveo je Đurević.

On je posebno zahvalio preduzeću „Hidroelektrane na Drini“ koje se priključilo akciji.

Član udruženja Marko Marić rekao je da je povodom izložbe pravio saksije zajedno sa ostalim članovima, roditeljima i prijateljima, te da su se i lijepo zabavili.

Udruženje „Moj prijatelj“ ima 21 člana uzrasta od tri do 20 godina.

SRNA