Donacija Domu za lica sa invaliditetom povodom Vaskrsa

19.04.2022.

Crkvena opština Andrićgradska u saradnji sa Srpskim sokolskim društvom „Soko“ donirala je danas povodom Vaskrsa jaja i voće korisnicama Doma za lica sa invaliditetom u Višegradu.

Protojerej Dragan Vukotić rekao je da svake godine crkvena opština daruje jaja pred praznik porodicama ili drugim licima kojima je to potrebno, a ove godine su zajedno sa članovima sekcije „Bambi Soko“ donijeli skromne poklone.

„Osim pomoći korisnicama, poveli smo i najmlađe članove da bi razvijali hrišćanske vrline, a jedna od najvažnijih je milosrđe. Živimo u vremenu u kome ima mnogo ljudi kojima treba pomoći i nadam se da će ovaj mali, skromni gest animirati mnoge da pomognu ovakvim ustanovama“ istakao je Vukotić.

Direktor Doma za lica sa invaliditetom Marija Savčić zahvalila je za posjetu i donaciju.

„Ovo mnogo znači našim korisnicama tokom najradosnijeg hrišćanskog praznika. Dobili smo simboličnu donaciju, voće i jaja za Vaskrs“, rekla je Savčićeva.

Ona je istakla da je važno obilježavati praznike i da korisnice doma, bez obzira na njihovo psihofizičko stanje, treba da se osjećaju društveno korisnim.

U Domu za lica sa invaliditetom smještene su 182 korisnice.

SRNA