Dom zdravlja obilježio krsnu slavu

14.11.2019.

Lomljenjem slavskog kolača zaposleni u Domu zdravlja Višegrad obilježili su danas krsnu slavu Svetog Kozmu i Damjana.
Protojerej Aleksandar Topalović u besjedi je rekao da je posao zdravstvenih radnika plemenit i da iziskuje da u srcu imaju ljubav prema čovjeku.

„To je sveta dužnost, vi ste zato položili Hipokratovu zakletvu koja vas obavezuje da to činite. Ta zakleta je u ljudskoj prirodi, a veća zakletva da činite plemenitu dužnost je zakletva pred Bogom“, istakao je Topalović.

On je naveo da je Dom zdravlja mjesto gdje se nalazi utjeha u teškim trenucima.

„Svako od nas ima teške trenutke, u životu se smjenjuje radost, tuga i boli, a tu bol osim crkve moramo sjediniti i ovu ustanovu i u njoj pronalaziti izlječenje“, naveo je Topalović i dodao da je ova ustanova značajna za sve mještane Višegrada.

Direktor Doma zdravlja Snežana Đurović rekla je da je ova ustanova postigla vidne rezultate, zahvaljujući opštini Višegrad i načelniku Mladenu Đureviću.

„Imali smo i ove godine besplatne sistematske preglede za stanovnike opštine Višegrad, tako da ćemo i sljedeće godine unaprijediti preventivne preglede i gledati kako da budemo pristupačniji stanovništvu“, istakla je Đurovićeva.

Ljekar Doma zdravlja Višegrad Goran Lončarević rekao je da ustanova nastoji da ide ukorak sa vremenom, da održi nivo zdravstvene zaštite, a uslov za dobar rad je saradnja sa lokalnim Odborom za zdravlje i sa opštinom.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević čestitao je zaposlenima krsnu slavu i rekao da je ovo veliki dan za zdravstvene radnike i građane.

„Zdravstvenim radnicima želim da imaju što manje posla u narednom periodu i da se uz pomoć opštine Višegrad unapređuju koliko je moguće“, rekao je Đurević.

SRNA