Dolaskom fudbalera iz Brazila poraslo interesovanje za utakmice

01.09.2023.

Dolaskom fudbalera iz Brazila u Fudbalski klub „Drina HE“ u Višegradu poraslo je interesovanje posjetilaca za utakmice, rekao je predsjednik Fudbalskog kluba Dejan Krsmanović na prijemu kod načelnika opštine Mladena Đurevića za tri brazilska igrača Leonarda Henrikea, Andre Žuniora i Eduarda Hofmana, sa kojima ovaj sportski kolektiv kreće u novu takmičarsku sezonu.
Krsmanović je rekao da ovaj klub prvi put u svojim redovima ima internacionalne igrače, koji su jedno vrijeme trenirali u Italiji i da imaju ambicije da se klub vrati u Prvu ligu Republike Srpske.

„Na treninzima su svojom disciplinom dokazali da predstavljaju izuzetno pojačanje i sigurni smo da će dati ogroman doprinos u našem timu“, istakao je Krsmanović.

Đurević je rekao da se dolaskom novih sugrađana, mladih fubalera, koji će narednih godinu dana biti u Višegradu, unapređuje fudbal u ovom mjestu i sport postaje sve aktuelniji.

VIŠEGRAD, 1. SEPTEMBRA /SRNA/ – Predsjednik Fudbalskog kluba „Drina HE“ Dejan Krsmanović na prijemu kod načelnika opštine Mladena Đurevića za tri brazilska igrača Leonarda Henrikea, Andre Žuniora i Eduarda Hofmana, sa kojima ovaj sportski kolektiv kreće u novu takmičarsku sezonu.

Dvadesetdvogodišnji fudbaler Leonardo Henrike rekao je da su veoma srećni zbog dolaska u Višegrad i time kako su ih stanovnici ovog grada prihvatili.

„Za nas ovaj prijem predstavlja posebnu čast, ali prvenstveno obavezu da opravdamo povjerenje i ispunimo dužnost prema klubu i Višegradu“, dodao je Henrike.

FK „Drina HE“ sljedeće godine obilježava 100 godina postojanja kluba i planirano je da se u okviru ovog jubileja održe brojne manifestacije u gradu.

SRNA