Dodik: Nastavlja se razvoj Andrićgrada – projekat za budućnost

06.04.2024.

Andrićgrad je projekat za budućnost, koji će nastaviti da se razvija i da se priprema za novu turističku sezonu, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Višegradu.

– Uvijek je dobro razgovarati sa idejnim tvorcem Andrićgrada Emirom Kusturicom i uvijek je lako riješiti probleme. Entuzijazam koji on pokazuje je nemjerljiv i omogućio je da Višegrad dobije jedinstvenu lokaciju koja se zove Andrićgrad. Treba da nastavimo dalje da radimo – izjavio je Dodik nakon sastanka u Andrićevom institutu.

On je istakao da je zadovoljstvo svih koji su učestvovali u projektu Andrićgrada da on živi i priprema se za novu turističku sezonu.

Idejni tvorac Andrićgrada Emir Kusturica rekao je danas u Višegradu da će Andrićgrad biti još važnije mjesto i veće žarište kulture, a da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao završetak svih radova na ovom jedinstvenom mjestu.

Kusturica je istakao da postoje stvari koje čovjek u životu može da planira ili ne planira.

– Najljepše su one koje nisu planirane davno ili su odgađane i uvijek se dese. To je naše putovanje Drinom i konsultovanje oko budućnosti grada. Naš predsjednik Milorad Dodik obećava ne samo opstanak, nego i završetak svih radova na ovom jedinstvenom mjestu – naglasio je Kusturica.

Sastanakku su osim Kusturice i Dodika, prisustvovali su i predstavnik državnog kapitala u Andrićgradu Nedeljko Elek, savjetnik predsjednika Srpske Pero Simić, načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, odbornik Skupštine opštine Višegrad Darko Andrić, direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić.